Sådan sammensætter du en alternativ (men lækker) julefrokostmenu

Er du også træt af, at julefrokostmenuen (traditionen tro…) altid består af det samme? Flæskesteg, rugbrød, sild, leverpostej, medisterpølse og… ja, du kender menuen. Hvorfor ikke prøve at lave en lidt mere eksotisk version, som ikke minder om den, du fik sidste år? Eller året før det for den sags skyld.

Der er ikke mange, der vælger at bryde med traditionerne. Især ikke i juletiden, hvor det hele netop handler om traditionerne. Det ender dog hurtigt ud i en følelse af, at nu kan man simpelthen ikke mere. Ikke mere julemad, ikke flere julefrokoster, flere gaver eller mere julekalender.

Hvis du har det sådan, så bryd med traditionerne. Planlæg et velkomment afbræk fra juletraditionerne med en alternativ menu.

Spansk inspireret julefrokost

Mange fejre julen med fed mad. Det skyldes formentlig, at det er koldere om vinteren, hvorfor det før i tiden var vigtigt, at man havde lidt mere sul på kroppen. Det er dog ikke nødvendigt længere, fordi vi ikke længere har samme behov for at holde varmen, når det er koldt udenfor.

Så hvorfor ikke overveje en julefrokostmenu, der ikke er indeholder så meget fed, som traditionen ellers befaler det? En spansk inspireret julefrokostmenu eksempelvis. Én, der leder tankerne hen mod sommer, sol og varme tider. Og leder mere tankerne hen på Toscana vine til maden end amaronens hjem Valpolicella.

Med andre ord: Et tiltrængt afbræk fra det kolde klima, der omkranser Danmark i juletiden — og et tiltrængt afbræk fra den julemad, du med garanti får kompenseret for til alle de andre julefrokoster, du kommer til at deltage i alligevel i løbet ad julemåneden. Find mere inspiration til julefrokosten her.