Interessen for mad starter tidligt

Der er nok mange forældre med små børn og børn generelt, der kæmper lidt med at få deres børn til at spise det rigtige. Vi ved godt at vores børn skal have masser af grøntsager, protein, vitaminer og ikke så meget hvidt brød og sukker, men det kan være lettere sagt end gjort, at få dem til at spise det rigtige.

Få dem med i køkkenet

En af de bedste måder at få børnene til at vise interesse for mad og ikke bare putte det i munden og spise det. Hvis man vil have børnene til at vise interesse for noget andet mad, er det ganske enkelt essentielt at involvere dem i madlavningen, og fra en tidlig alder vise det, at mad er spændende og at det er noget i kan være sammen om.

Det kan godt være, at du ikke lige skal lade din 3 årige søn stå og skære tomater, men det kan også bare være at delagtiggøre dem i processen. Du kan starte blødt op og købe et legetøjskøkken som dette – for på den måde vil barnet synes det er sjovt at lege, og så bliver det lettere at involvere det på sigt.

Lad dem bestemme maden

 

Som forældre er det vores ansvar, at vores børn får det rigtige at spise, og derfor er det også os der bestemmer, hvad de skal have at spise i løbet af ugen, så vi er nogenlunde sikre på, at får den rette sammensætning af mad, det gør at de holder sig sunde og raske.

Det er dog en rigtig god ide at inddrage dine børn i valget af mad, hvilket eksempelvis kunne være en gang om ugen, hvor de får lov til at bestemme. Nogen gør ikke dette, fordi de tror, at børnerne vil vælge pandekager og pommes fritter hver gang, men dette er kun tilfældet, hvis de i forvejen har et dårligt forhold til mad,.