påskemenu

Opskrift på den perfekte påskemenu

Påsken står for døren, og det betyder for mange vedkommende god mad og familiehygge. Vi giver dig en beskrivelse af hvad den perfekte påskemenu skal indeholde, og hvordan vi kommer let igennem.

Til en traditionel påskemenu glemmer man ofte en gammel ret som “Skidne æg”. Skidne æg er et par kogte æg, i en sennepssovs, som du spiser på ristet franskbrød. Skidne æg kan serveres med karsecreme, rejer og enten rugbrød eller franskbrød. Skidne æg er som regel en mellemret, som fås efter forretten, som ofte er fisk. Her kan kan ikke undgå stegte rødspætter, stegte sild og en god koldrøgede laks. Som hovedret, kan man til påske servere en glaseret skinke, med sirup og diverse rodfrugter. Ligeledes er påskelam en traditionel ret, som findes på de fleste påskeborde, rundt omkring i landet. Et godt ostebord er kunne være et god forslag til desseret. Ligeledes kommer man heller ikke uden om marcipan fyldte chokolade påskeæg.

Det er meget forskelligt hvad forskellige familier forbinder med et rigtig påske bord, men ovenstående menu er en god mulighed.

Kom let igennem frokosten

Hvis du står og skal invitere hele familien til påskefrokost og ikke kan overskue at at stå med det hele selv, kan du overveje at besøge Hindsgavl Slot søndag den 16. april. På Hindsgavl Slot kan I, i selskab med familie eller venner, nyde en lækker påskefrokostbuffét kreeret af slottets dygtige kokke. Efter frokosten vil der være mulighed for at komme på en guidet gåtur i den nærliggende dyrehave, hvor tidligere skovfoged, Niels Kiholm, deler ud af sin store viden om dyrene i parken og området omkring Hindsgavl Slot.

Det praktiske:
Pris pr. person kr. 385,-, Børn (4-12 år) halv pris. I prisen er inkluderet buffét samt gåtur. Buffeten kan nydes i tidsrummet 12.00 til 15.00, hvorefter der er guidet gåtur i dyrehaven. Forudbestilling er nødvendig og skal ske senest den 13. april.