Sådan laver du den lækre ”english breakfast”

De fleste af os kender til den famøse english breakfast som består af flere forskellige elementer, som mange i Danmark måske ikke normalt vil spise som morgenmad. Ikke desto mindre er den blevet meget populær i Danmark. Man skal da heller ikke være meget fedtforskrækket for at sige nej tak, da det er noget af en kaloriebombe. Den er derfor kendt på tværs af landegrænser som den ultimative tømmermændskur. Både i England og i Danmark findes der mange forskellige udgaver af retten. Herunder kommer et bud på den nok mest udbredte version.

Du skal bruge:

Baked beans (kan fx købes hos mecindo)

Ægte engelsk bacon

Æg

Pølser efter egen smag

Toastbrød

Det søde element

English breakfast er en meget saltholdig ret på grund af både bacon og pølser, så det er vigtigt med noget sødt til at holde balancen. Baked beans er måske ikke sukkersøde, men de små bløde bønner og deres lækre tomatmarinade står i kontrast til de salte elementer.

Bacon og pølser

Når man står nede i butikken for at købe bacon, køber de fleste danskere de fedtede og tynde strimler bacon, vi kender i Danmark. De kan godt bruges til nøds, men ellers bør man bruge engelsk bacon. Man kan selv vælge pølser ud fra ens egen smag. I en ægte english breakfast plejer pølserne at være lidt krydrede og have lidt bid i dem.

Ægget

Ægget er endelig et element som mange af os genkender fra en hyggelig morgen med god tid. I den engelske morgenmad kan ægget fortolkes på mange forskellige måder, og det er man i sin fulde ret til. Man kan helt selv vælge, om ægget skal koges, steges eller scrambles.

Husk brødet

Når man er færdig med sin bacon og sine æg, skal man igen have i gang i panden. Man kan med fordel lave brødet lige efter baconen, så man ikke skal have gang i anden fedtstof. Idéen er nemlig at man steger brødet sprødt i det fedtstof som er tilbage på panden.

Til sammen giver elementerne en himmelsk kombination som kan kurere enhver tømmermændsmorgen. Man skal dog ikke spise det hver dag.

Velbekomme.