Skab hygge med udendørs plantekasser

Med plantekasser kan du nemt og hurtigt skabe hygge. De udendørs plantekasser til private og offentlige områder er lige til at stille op og fylde med jord og planter. Det praktiske ved plantekasser er, at der ikke skal meget til, før det ser pænt og ordentligt ud. De kan sættes direkte på græs, grus eller asfalt, du behøver derfor ikke at anlægge eller grave, inden du kan sætte dem op. Du behøver ikke engang en decideret haveplan. Det eneste du skal overveje, er designet på dine nye plantekasser. Skal de være i træ, metal eller andet?

Det er nemt at holde orden i en udendørs plantekasse

En anden genial ting ved plantekasser er, at det ikke kræver grønne fingre eller et større arbejde at holde dem. At luge en plantekasse er hurtigt gjort, og er dejligt overskueligt. Skulle det hele alligevel mod forventning gro til, eller tørre ud, så er det lige til at skifte planterne ud med nogle nye. Fjerne gerne ukrudt, inden du sætter de nye planter i, så sparer du noget til på at skulle muge det senere. En nyplantet plantekasse ser noget så fin og nydelig ud.

Hvad skal du plante i dine nye udendørs plantekasser?

Når du har anskaffet dig dine udendørs plantekasser, så skal du bare finde ud af, hvad du vil plante i dem. Skal det være nogle smukke blomster, der dufter dejligt, skal det være noget man kan spise eller skal det være nogle grønne planter. Det kan også være blomster, der er gode for bier og andre insekter. Du kan for eksempel plante din kasse til, så der kommer forskellige hold af blomster. Påskeliljer er for eksempel tidlige, de kunne efterfølges af perlehyacinter og dernæst tulipaner. Så får du en lang blomstringsperiode i dine udendørs plantekasser.