Hjernemad – 3 fødevarer der øger din hjernes ydeevne

Hvis du vil præstere mentalt, er det på ingen måde ligegyldigt, hvad du stopper i kæften. Med den rette føde vil du nemlig kunne optimere din hjerne til at yde mere end normalt. Heri artiklen fremhæver vi 3 fødevarer, der typisk fungerer som gødning for hjernen.

Vi gætter på, at du op til flere gange har befundet dig i situationer, hvor du har haft behov for at præstere – og måske overpræstere – kognitivt, og vi gætter på, at du ikke har stået i den sidste af sådanne situationer.

Måske ved du allerede, at du kan tage en række forholdsregler for at holde din hjerne skarp og frisk, såsom at dyrke motion og få rigeligt med søvn. Det er langt de fleste nemlig bekendte med.

Hvad færre er bekendte med, er dog, at man kan spise sig skarpere. De fødevarer, du indtager, har nemlig en kæmpestor indflydelse på din kognitive formåen.

En række af de stoffer, der er afgørende for at få hjernen til at præstere så godt som muligt er følgende: kulhydrater, essentielle fedtsyrer, B-vitaminer og zink.

Hvis du sørger for at få tilstrækkeligt med disse stoffer, garanterer vi, at du vil opleve, at du får lettere ved at koncentrere dig samt at både dit humør og din hukommelse bliver bedre.

Det lyder ikke tosset, gør det?

Nej, vel?

Derfor tænker vi også, at du er meget interesseret i, hvilke fødevarer der indeholder nogle af de gode stoffer, som din hjerne har brug for, hvis den skal præstere ordentligt, hvad du ønsker skal du få. Herunder fremhæver vi nemlig 3 fødevarer, som indeholder en række af de stoffer, der får hjernen i topform.

Broccoli

Broccoli indeholder blandt andet en masse vitaminer samt antioxidanter, hvilket er ekstremt godt for din hjerne og dit sind.

Det siges, at den langsigtede virkning ved et regelmæssigt indtag af broccoli er nedsat risiko for demens og andre hukommelsesproblemer.

Har du svært ved at huske dit og dat, kan det derfor anbefales, at broccoli medvirker i en del af dine måltider.

Nødder

Nødder smager ikke blot rigtig godt; mange af disse indeholder også mange af de næringsstoffer, som vores hjerner har brug for, for at præstere.

Nødder har ligeledes den fordel, at de kan indtages som snacks.

Hvis du ikke har prøvet at blandt nødder med rosiner, synes vi, at du skal give det et skud! Rosinerne sure smag komplementerer nøddernes runde smag perfekt.

Spinat

Foruden at give Skipper Skræk superkræfter kan spinat også få hjernen til at præstere på et uhørt højt niveau. Dette skyldes blandt andet, at spinat indeholder et højt niveau af kalium, et stof, der forbedrer hukommelsesevnen.

Tak til Godappetit

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de gode folk fra Godappetit.dk, der blandt andet rådgiver danskerne i forhold til valg af måltidskasser.