Alletiders opskrift på ribeye

Forberedelse: 2 minutter
Tilberedelsestid: 8 min

Der findes ikke meget, der er bedre end en rigtig god bøf. Men der er flere ting, man skal være opmærksom på, når man skal købe og ikke mindst tilberede den perfekte bøf. Det første du skal finde ud, er hvilken type bøf du skal vælge, og her er det sikre valg stort set altid en ribeye. Udskæringen har en god fedtmarmorering, der sikrer masser af smag, og at bøffen ikke bliver tør. Bøffen bør altid være min. 350 gram gerne lidt mere, da stegefladen på en ribeye er stor, og det derfor mere eller mindre er umuligt at stege en mindre. Det er ikke i alle butikker, du kan finde dem i den størrelse, men spørg butiksslagteren eller køb den online – eksempelvis hos Kronekod.dk. Det er bedre at stege en bøf på 500 gram og dele den i to, end at stege to bøffer på 250 gram.

Der er generelt to måder at stege bøffen, enten på panden eller grill, er det på pande, anbefales det at bruge en grillpande, hvilket giver et både flot og ikke mindst lækkert resultat.

Ingredienser

  • En ribeye på min. 350 gram
  • Salt – gerne havsalt eller lignende

Sådan gør du

1Sørg for at panden eller grillen er pandvarm, inden du smider bøfferne på, på den måde slipper du for at bøffen brænder fast, og samtidig giver det en lækker stegeskorpe. På en pande kan det være nødvendigt at bruge lidt fedtstof – her er smør at foretrække.

2Du kan med fordel krydre med lidt salt, gerne af den grove slags, men lad vær med at bruge en masser krydderier. Disse bruges ofte til at skjule en kedelig smag, hvilket du slipper for med en god bøf af høj kvalitet.

3Der er forskel på hvordan man foretrækker sin bøf, men en god tommelfingerregel er, at man steger bøffen på hver side, i det antal minutter som bøffen er tyk. Så er bøffen ca. 3 minutter tyk skal den have tre minutter på hver side.

4Når bøffen er stegt på begge sider, kan du lade den trække lidt, på den måde steger den lidt videre, og saften får lov til at samle sig. Du kan give den et lynsteg på en brandvarm pande i et par sekunder, efter den har trukket.