Alletiders opskrift på pizzadej

Forberedelsestid: 24 timer
Tilberedningstid: 15 min
Parat på : 30 timer

Vi danskere er som mange andre vilde med pizzaer. Der findes utallige pizzarier der kan dækket det hurtig pizzafix, og der er også begyndt at dukke flere og flere “rigtige” italienske pizzaesteder op. Der findes dog ikke meget, der er bedre end en hjemmelavet pizza – hvis den er lavet godt naturligvis.

Der er mange, der er forfaldne til at købe pizzadejen færdig, hvilket er synd og skam. Det er utrolig nemt at lave sin egen dej, og der er slet ikke nogen tvivl om, at den bliver langt bedre hvis du laver den selv. Her får du en super nem opskrift på hjemmelavet pizzadej – som er fundet på Madsvin – se hele opskriften her. Som du vil læse, er det ikke en opskrift der kræver de store anstrengelser, men den kræver tålmodighed, da den skal hæve i omkring 30 timer i alt for at blive perfekt. Det er med andre ord en god ide at vide dagen i forvejen, om man skal have pizza.

Ingredienser

  • 550 gr tipo mel (også bare kaldet pizzamel).
  • 330 ml koldt vand
  • Gær
  • 8-10 gr salt

Sådan gør du

1Bland alle ingredienser sammen og ælt dem godt. Gerne i op til en halv time i en røremaskine

 

2Lad det hæve i godt en time ved stuetemperatur.

 

3Form dejen til to boller, som får lov til at hæve yderligere 4-6 timer

 

4Slutteligt lader du dejen hæve i godt et døgn i køleskabet og tager den ud 30 minutter før den skal bruges..