Denne lækre sommerpesto er god til mange retter. Bland den med pasta og du har pasta a la Pesto. Pesto er også godt til Tapas, til ost (prøv med gedeost) og på brød til rigtig mange retter. Pesto er også en vigtig topping på Osso Buco.
Ingredienser
- 2 dl Olivenolie
- 1 håndfuld pinjekerner
- 3 fed hvidløg
- 100 g parmesan
- 2 tsk havsalt
- 75-100 g basilikumblade (gerne med stilk)
- Evt lidt citronsaft og skal
- En stavblender og godt humør
Sådan gør du
1Rist pinjekernerne på panden til de får den smukke gyldne farve hele vejen rundt om kernen. Det er vigtigt, at du holder kernerne i bevægelse, så du ikke får den beske bismag, som kommer ved brændte pinjekerner.
2Tag nu olivenolien, som helst skal være af høj kvalitet, og hæld over de ristede pinjekerner, parmesan og hvidløg. God olie er vigtigt her, og skal der virkelig smæk på din pesto kunne Nicolas Vahe Oliviennolie med Basilikum være det oplagte valg -kan blandt andet købes hos Livingshop.
3Blend ingredienserne til en blød masse og tilføj salt. Her kan du allerede smage, om der skal tilføjes yderligere salt og eventuelt lidt citron, hvilket er perfekt til at balancere smagen med.
4Tilføj de mange blade til massen og blend. Så er din pesto faktisk klar. Tag dig et stykke brød, smør pestoen på og smag dig frem til, om pestoen mangler yderligere olie, salt, ost eller flere blade. Du kan eventuelt tilføje lidt chili, hvis det skal bruges til fede retter.